Verloopt uw rijbewijs op een datum waarop u 75 jaar of ouder bent? Dan moet u een Rijbewijskeuring ondergaan. Leden van VBM die 75 jaar of ouder zijn ontvangen een korting van €5,- en betalen maximaal €50,- voor een rijbewijskeuring. Dit is een all inclusive keuringsprijs, ongeacht hoeveel ZD-codes, en inclusief BTW.

Hoe werkt het?

De VBM werkt samen met RegelZorg.
Keuringsorganisatie RegelZorg werkt, op meer dan 250 locaties door heel Nederland, samen met zelfstandige keuringsartsen die rijbewijs- en andere vervoer gerelateerde keuringen verrichten.

RegelZorg adviseert om ten minste 5 maanden voor de verloopdatum te starten met de keuringsprocedure. Belangrijk is dat u eerst een Gezondheidsverklaring koopt. Dit kan online via de website van het CBR. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Een papieren Gezondheidsverklaring kan gekocht worden bij de gemeente of via RegelZorg (geen korting).

Nadat u een Gezondheidsverklaring heeft gekocht, vult u deze in en stuurt u deze op naar het CBR. U ontvangt daarna een verwijsbrief en keuringsverslag(en) en afhankelijk van de medische situatie, eventuele hulpformulieren. Dit kan enkele weken duren.

Als u deze papieren ontvangen heeft, neemt u contact op met de VBM. De VBM controleert uw lidmaatschap en neemt daarna contact op met RegelZorg. Het is belangrijk dat u deze stappen volgt. Doet u dit niet, en meldt u op een later moment alsnog dat u lid bent van de VBM, dan kan de korting niet meer alsnog verleend worden.

U wordt binnen 5 dagen, maar meestal al binnen 24 uur gebeld door RegelZorg voor het maken van een afspraak.

Voor alle duidelijkheid: de Gezondheidsverklaring vult u zelf in. Het Keuringsverslag vult de keuringsarts in.

Tip: Maak fotokopieën van de ingevulde papieren/formulieren voordat u ze per post opstuurt!

 

Heeft u een medische rijbewijskeuring nodig en bent u jonger dan 75 jaar?

U kunt dan vrij eenvoudig een afspraak maken via de website van RegelZorg. U heeft dan ook eerst een Gezondheidsverklaring nodig voordat u een afspraak maakt op de website.

Als u vragen heeft kunt u bellen met de klantenservice. RegelZorg is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op 088-2323300. (De laatste week van het jaar is RegelZorg altijd gesloten.

Tijdens de keuring wordt er een oogtest bij u gedaan. Om goed voorbereid voor de dag te komen, is het een idee om vooraf een oogmeting te laten doen bij de opticien. De opticien kan kijken of uw zicht nog voldoende is of dat u wellicht een bril of andere glazen nodig heeft. Een goede voorbereiding is het halve werk!

RegelZorg heeft zich aangesloten bij een landelijk netwerk. Voor meer informatie klik op onderstaande link:

https://regelzorg.nl/oogarts

Let op, dit is niet verplicht. U hoeft de meting ook niet mee te nemen naar de arts.

Zit u veel op de weg en is het lastig om vrij te krijgen tijdens kantooruren?

De keuringsartsen houden regelmatig spreekuren in het weekend. RegelZorg post eind van de week altijd een bericht op de Socials, waar iemand terecht kan in het weekend.

Het is vaak onduidelijk welke kosten er bij het proces rondom het rijbewijs komen kijken.

Stapsgewijs zijn er over het algemeen 3 keer kosten:
De kosten van de gezondheidsverklaring (+/- €50),
Kosten bij de keuringsarts (via RegelZorg zijn de kosten tussen de €50 - €55,

Kosten van het nieuwe rijbewijs op het gemeentehuis (per gemeente verschillend).

Indien het CBR wil dat er een specialist bezocht wordt, dan wordt dit vaak ook in rekening gebracht. (o.a. eigen risico).

Soms is het mogelijk om bepaalde kosten te declareren bij de zorgverzekering. Dit is afhankelijk hoe u verzekerd bent. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij.

Bij het behalen van en verlengen van een rijbewijs C, D en E is een medische keuring nodig. Vul minimaal 4-5 maanden voor de einddatum van uw rijbewijs de gezondheidsverklaring van het CBR in en maak na respons van het CBR een afspraak voor een rijbewijskeuring.

Voor de uitgebreide uitleg klik op onderstaande link:

https://www.regelzorg.nl/rijbewijs-keuringen/rijbewijskeuring-groot-rijbewijs-C-D-E

Een Chauffeurskaart voor de Boordcomputer Taxi (BCT of taxipas) identificeert de bestuurder en registreert de rij- en rusttijden. Voor het aanvragen of verlengen van een taxipas dient u eerst een ‘Aanvraagset voor een chauffeurskaart’ te bestellen via de klantenservice informatielijn van het Kiwa (070-4144400) of via de website. Hier vindt u ook de Geneeskundige Verklaring die u mee moet nemen naar de medische keuring.

Meer informatie kunt u vinden op:  https://www.regelzorg.nl/overige-keuringen/taxipas-keuring

Ook voor de keuring touringcarchauffeur (vroeger ook wel Medibuspas) kunt u bij RegelZorg terecht.  Kijk voor meer informatie op: https://www.regelzorg.nl/overige-keuringen/touringcarchauffeur-keuring-medibus

De keuring wordt geheel uitgevoerd conform de eisen voor het verlengen van het Nederlands rijbewijs. Het verschil is echter dat niet de arts van het CBR maar de keurend arts bepaalt of u geschikt bent om aan het verkeer deel te nemen. Indien de arts u geschikt bevindt, dan krijgt u daarvoor een schriftelijke verklaring mee.

Kijk voor meer informatie op: https://www.regelzorg.nl/rijbewijs-keuringen/keuring-surinaams-rijbewijs