Kunt u voordeel hebben van uw VBM-lidmaatschap bij het afsluiten van verzekeringen? Ja, dat kan. Voor u als vakbondslid bestaat er het speciaal ontwikkelde verzekeringspakket bij AON. Deze verzekeringen worden collectief ingekocht. Daarom profiteert u van een flinke korting op de premie en van uitstekende voorwaarden.


Wat kan ik verzekeren?

Van alles: auto en motor, vakantiereizen, uw woonhuis, de inboedel. Zelfs risico’s van rechtsbijstand dekt u bij Aon eenvoudig én voordelig af. Over de kwaliteit van uw verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Aon Verzekeringen is de grootste verzekeringsmakelaar ter wereld.

Online gemak

Service en gemak staan voorop. Dankzij uw persoonlijke digitale polismap heeft u op elk gewenst moment inzage in uw gegevens. Ook kunt u via de digitale polismap wijzigingen doorgeven en de afhandeling van eventuele schademeldingen volgen.

De speciale kazernedekking zit standaard in de inboedelverzekering

Meer weten?

Alle informatie over Via mijn werk vindt u op de website www.aonverzekeringen.nl/vbm. (Tip: let op of de assurantiebelasting en eventuele bijkomende kosten zijn meegerekend.)
Liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met de afdeling Klantenadvies op telefoonnummer 010 448 8875. Zij zijn op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur bereikbaar en helpen u graag verder.

Naast deze schadeverzekeringen heeft Aon voor actief dienende militairen, in samenspraak met de VBM, een speciale en uitgebreide dekking voor uw persoonlijke bezittingen op de kazerne/compound (kazernedekking) geregeld. Kostbaarheden, zoals muziekinstrumenten, parachute- en duiksportuitrustingen zijn gedekt tot maximaal € 7.000. Voor sieraden, laptops, portable audio-, foto- en videoapparatuur en beeld- en geluidsdragers (inclusief accessoires) wordt een dekking geboden tot maximaal € 1.000.

Deze speciale kazernedekking zit standaard in de inboedelverzekering.

De kazernedekking is tijdelijk niet via de website af te sluiten, maar wel telefonisch. Bel hiervoor met AON (tel. 010 448 8875).

 

De VBM heeft voor al haar actief dienende leden een unieke collectieve ongevallenverzekering afgesloten. Deze ongevallenverzekering geeft dekking in de hele wereld en ook tijdens missies gedurende 24 uren per dag, 7 dagen per week, gedurende het hele jaar.

Deze verzekering is voor leden van de VBM gratis, u hoeft hiervoor zelf géén actie te ondernemen. Deze verzekering biedt een dekking van:

•             € 5.000 bij overlijden als gevolg van een ongeval;

•             € 10.000 in geval van algehele blijvende invaliditeit door een ongeval. Bij gedeeltelijke blijvende invaliditeit door een ongeval een evenredig percentage van € 10.000.

Het bijzondere van deze verzekering is dat niet alleen ongevallen tijdens missies zijn verzekerd maar ook alle andere ongevallen die plaatsvinden tijdens de uitoefening van uw werkzaamheden als militair in en buiten Nederland, waaronder oefeningen en grensverleggende activiteiten, maar ook ongevallen die tijdens uw woon-werkverkeer plaatsvinden. De verzekering kent ook enkele uitsluitingen, gebeurtenissen die niet onder de dekking vallen. Zo zijn berg-, onderwater- en wintersportactiviteiten als zij niet als onderdeel van uw werkzaamheden als militair worden uitgevoerd, niet verzekerd.

Aanvullend verzekeren voor persoonlijke ongevallen

Een ongeval kan grote financiële gevolgen hebben. Bovenstaande bedragen kunnen dan ontoereikend zijn. Door naast de collectieve ongevallenverzekering een extra persoonlijke ongevallenverzekering voor u en uw gezinsleden via Aon af te sluiten, verzekert u zich van een kapitaalsuitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit. 

De militair

 In de persoonlijke ongevallendekking voor de militairen zijn ongevallen, veroorzaakt in oorlogssituatie, of blijvende schade door post traumatische stress eveneens verzekerd. Aanmelden

Klik hier voor de polisvoorwaarden van de persoonlijke ongevallenverzekering voor militairen

Gezinsleden van de militair

 Voor uw gezinsleden kunt u ook een ongevallenverzekering afsluiten. Aanmelden 

Burgerpersoneel en haar gezinsleden

Voor uzelf, uw partner en/of uw gezin kunt u ook een ongevallenverzekering afsluiten. Aanmelden

De algemene polisvoorwaarden van de Persoonlijke ongevallenverzekering vindt u hier.

De premies voor de ongevallenverzekering zijn de daadwerkelijke kosten. Er hoeft geen 21% assurantiebelasting te worden betaald en er komen geen bijkomende kosten bij. Let op: dit geldt niet voor andere verzekeringen!