In memoriam Andy (A.J.) Swaans

dinsdag, 21 januari 2020 13:20
In memoriam Andy (A.J.) Swaans

Op 18 januari 2020 is Andy Swaans overleden. Andy was in de regio Zuid-Limburg een bekende verschijning en hartstochtelijk vertegenwoordiger van de VBM. Op voorstel van het Algemeen Bestuur van de VBM is hem op 16 mei 2008 het Teken van verdienste toegekend en uitgereikt.

Andy Swaans was jarenlang secretaris van de afdeling Limburg van de NOV (officieren) en nam na de samenwerkingsovereenkomst zitting in het bestuur van de afdeling Limburg van de toen ontstane Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV. Andy Swaans was een groot voorstander van de samenwerking van die twee bonden. Hij zag dit als een belangrijke stap vooruit voor de leden van de NOV.
Andy Swaans was naast zijn bestuurlijke rol ook actief als nazorgmedewerker en heeft in die hoedanigheid veel nabestaanden bijgestaan. Ook zette hij zich actief in voor de asbestslachtoffers die als militair werkzaam zijn geweest in de Cannerberg waarin een voormalig NAVO-hoofdkwartier gevestigd was. Vermeldenswaard is ook dat Andy Swaans actief was als dagvoorzitter tijdens de 64-jarigendag, de huidige ‘Pensioendag’.
Andy was niet alleen een betrokken en actief lid van onze vereniging, maar ook positief kritisch naar het bestuur van de afdeling en naar het algemeen bestuur. Hij liet nooit na om de Algemene Vergadering te prikkelen met zijn heldere opvattingen over uiteenlopende thema’s.
Andy Swaans kenmerkte zich als een persoon waarop altijd gebouwd kan worden, die het belang van de leden voor zijn eigen belang stelde en die zeer rechtschapen was. Op maandag 20 januari heeft zijn uitvaart in besloten kring plaatsgevonden.

Getagged onder AndySwaans    lidvanverdienste   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden