In Memoriam Cor (C.J.) Visser

dinsdag, 05 mei 2020 16:00
In Memoriam Cor (C.J.) Visser

Op 1 mei 2020 is adjudant-onderofficier der mariniers b.d. Cor (C.J.) Visser overleden. Cor Visser, drager van het teken van verdienste van de VBM, werd 91 jaar. Cor was één van de eerste leden die zich in 1946 aanmeldden bij de bond. 


Visser stond bekend om zijn sociale hart. Binnen de vereniging bleek dat uit de functies die Cor heeft bekleed. Vanaf 1972 heeft hij zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de vereniging, en in het bijzonder binnen de afdeling Rotterdam. Hij was een ‘constante factor’ in die afdeling. Vooral voor de post-actieve leden in de regio was Cor een ‘begrip’. Cor is in de jaren ’70 ook actief geweest als afdelingsbestuurder (voorzitter) in de West. Hij ontving het teken van verdienste van de VBM op 15 december 1989.

Cor Visser was ook – onder andere –drager van het Bronzen Kruis. Deze dapperheidsonderscheiding was hem toegekend vanwege een moedige actie in februari 1949 in voormalig Nederlands-Indië. Omdat Cor Visser drager van het Bronzen Kruis was, wordt op 8 mei op de Van Ghentkazerne een eerbewijs aan hem gebracht, door de commandant en de kazerneadjudant, samen met een hoornblazer die het signaal Taptoe zal blazen. Hierbij kunnen alleen directe betrokkenen aanwezig zijn.

Getagged onder In Memoriam   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden