De 7% salarisverhoging voor defensiepersoneel is een feit. Dat geldt ook voor de eenmalige uitkering van €1.500 bruto. De overeenkomst is vandaag bezegeld met de handtekeningen van staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat en vertegenwoordigers van de vakbonden. Het arbeidsvoorwaardenakkoord heeft een looptijd van 1 jaar en gaat op 1 januari 2024 in.

Het akkoord wordt getekend door de onderhandelaars van de vakbonden en de staatssecretaris van Defensie. (Foto: Phil Nijhuis/MCD)

Het akkoord bevat nog meer maatregelen. Zo betaalt Defensie vanaf 1 januari bijvoorbeeld een hogere kilometervergoeding voor binnenlandse dienstreizen en woon-werkverkeer.

Van der Maat: “Met dit akkoord is een belangrijke stap gezet naar erkenning en waardering voor het belangrijke werk van zowel militairen als burgermedewerkers bij Defensie.”

Jean Debie, voorzitter van de VBM: ”Ik ben blij dat we eindelijk een aansluitend arbeidsvoorwaardenakkoord tot stand hebben kunnen brengen. Het is in mijn ogen een goed akkoord. De leden hebben dit met het referendum bevestigd. Ruim 4.900 leden hebben gestemd, waarvan circa 89% vóór stemde, 6% tegen en 5% onthield zich van stemming. Ik wil iedereen bedanken voor het uitbrengen van zijn of haar stem.”