In 2014 is de Dienst Vastgoed Defensie (die alles op het gebied van defensievastgoed beheerde) opgegaan in het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Het grootste deel van het personeel is toen overgegaan van het Ministerie van Defensie naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Om binnen Defensie een opdrachtgeversorganisatie op te zetten, is destijds DVM opgericht, wat staat voor Defensie Vastgoed Management. De sectie Duitsland en de Servicedienst Vastgoed Defensie (SVD) zijn ook ondergebracht binnen DVM.

De monumentale panden van de Johan Willem Frisokazerne in Assen

Het vastgoed van Defensie staat momenteel voor grote veranderingen. In totaal is er voor de komende 30 jaar €18,8 miljard gereserveerd voor investeringen. De vastgoed-transformatie betreft bijna de hele vastgoedportefeuille van Defensie. Van de in totaal circa 460 objecten (inclusief gedenktekens, zend- en ontvangstlocaties, in zowel binnen- als buitenland) blijven er circa 320 over om binnen het programma te worden gerevitaliseerd. De werkzaamheden variëren van renovatie tot nieuwbouw, maar ook het afstoten van objecten.

Al deze maatregelen in het kader van de ‘Transformatie Vastgoed Defensie’ (TVD) en de Maatregelennota’s (MN) veroorzaken ook extra werklast bij DVM. Daarom moet DVM gereorganiseerd worden. Het reorganisatieplan is op 10 november in het overleg besproken met de vakbonden. Het gaat in totaal om een uitbreiding van 22 VTE. De uitbreiding draagt ook bij aan goede loopbaanpaden en perspectief (en daarmee ook kennisbehoud binnen DVM). Alle functies in dit reorganisatieplan zijn beschreven, door Dienstencentrum Organisatie en Formatie (DC O&F) gewaardeerd en deze waarderingsadviezen zijn onverkort overgenomen.

De bonden hebben het reorganisatieplan beoordeeld op de algemene personele aspecten en zijn akkoord met het reorganisatieplan.

Tags