Hier vindt u een aantal veelgestelde vragen over het  Servicepakket van de VBM. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met eo@mijnvbm.nl

Servicepakket VBM

Bij opzegging verlies je inderdaad de ledenvoordelen. De korting op verzekeringen verdwijnen bij de eerstvolgende verlengdatum van de polis. Je kunt de voordelen (én meer) behouden door PA (post-actief)-lid te worden.

Wie zich via http://www.aonverzekeringen.nl/vbm aanmeldt, moet niet vergeten om bij de vraag: Wie is uw werkgever? In te vullen: VBM en BBTV. Wie als werkgever ‘Defensie’ invult, komt niet in aanmerking voor korting.

Met name advies/bijstand op de kazerne te geven. De ledenservice-medewerkers van de VBM en van de BBTV zijn regelmatig te vinden op kazernes en andere defensielocaties overal in Nederland. Het zijn (oud-)militairen met veel ervaring. In de meeste gevallen kunnen ze een vraag direct beantwoorden. Bij wat ingewikkeldere zaken zullen ze snel doorverwijzen naar één van de juristen of de bestuurders van de VBM en BBTV.

Ja, die heb je. De VBM en de BBTV hebben met ingang van 1 februari 2013 voor alle actief dienende leden (militairen en burgers) een ongevallenverzekering afgesloten. Deze ongevallenverzekering geeft – zonder extra kosten - dekking in de hele wereld en ook tijdens missies gedurende 24 uren per dag, 7 dagen per week en gedurende het hele jaar.

Een groep van zo’n 15 zeer gewaardeerde vrijwilligers verleent nazorg aan nabestaanden van overleden leden. Ook bij een dreigend levenseinde verlenen zij zorg aan leden die te kennen geven daaraan behoefte te hebben. Bij actief-dienenden vindt deze zorg plaats in nauw overleg met het Dienstencentrum Bedrijfs Maatschappelijk Werk. De nazorg bestaat uit hulp en advies bij de administratieve afhandeling van een overlijden. Ook bezoeken de nazorgmedewerkers – indien nabestaanden dat wensen – uitvaartplechtigheden.

Ieder jaar valt hij weer bij velen op de deurmat: de blauwe envelop. De VBM en BBTV helpen bij de invulling van jouw belastingformulier. Voor deze service op topniveau hoef je niet bij een ander te zijn! Deze service is gratis voor de leden. Ook gratis is de bijstand bij fiscale bezwaar- en beroepschriftprocedures.

Ja, dat kan. De VBM is daarvoor een samenwerkingsverband aangegaan met Aon. Aon is een grote verzekeringsmakelaar, die onderhandelt met diverse verzekeraars om de beste (polis)voorwaarden en de hoogste kortingen te krijgen. Zo kun je zorgvuldig samengestelde verzekeringen afsluiten tegen aantrekkelijke premies. Let op! Je sluit de verzekeringen rechtstreeks af met AON. De bemoeienis van de VBM en BBTV gaat niet verder dan het zorgen voor korting. Je kunt dus nooit bezoek krijgen van verzekeringsagenten die zeggen ‘van de VBM en BBTV’ te zijn.

Ja. Daarnaast bieden verschillende organisaties aan de leden van de VBM en de BBTV aantrekkelijke kortingen. Kijk op de websites voor meer informatie.