Geslaagde 64-jarigendag VBM

dinsdag, 11 november 2014 17:29
Geslaagde 64-jarigendag VBM

Op 11 november 2014 bezoeken ruim 160 64-jarige leden van de VBM de speciaal voor hen georganiseerde dag in de Marinekazerne te Amsterdam. Nu zij voor de poort staan van een bestaan als AOW-gerechtigde, kunnen zij veel baat hebben bij de aangeboden informatie.

De 64-jarigen luisteren met belangstelling naar de lezingen over pensioenen, fiscale regelingen, nazorg en erfrecht. Tussen de middag serveert Paresto hen een traditionele 'blauwe hap'.

Kandidaat-notaris Alerta Schroten (BolscherBrugDeijl Notarissen te Amersfoort) onderstreept het belang van een notarieel vastgelegde wilsbeschikking. Ook vertelt zij uitgebreid over erfrecht.

Johan Liekens, secretaris-penningmeester MSF, herinnert de aanwezigen aan het bestaan van dit sociaal fonds voor de leden van de VBM.

Jan Mulder geeft uitleg over zorg en nazorg van de VBM. Die nazorg is er niet alleen voor de nabestaanden! Wanneer iemand terminaal ziek is, kan hij of zij ook de hulp inroepen van een VBM nazorg-medewerker.

Later in de middag geeft Fons Kraaikamp, belastingservice VBM, uitleg over wat er verandert op het gebied van belastingen in het jaar dat je 65 wordt. Hij legt met name uit dat je vrijwel altijd een nabetaling moet doen bij samenloop van een AOW- en een pensioenuitkering.
Dit jaar zijn de aanwezigen goed op de hoogte van het AOW-gat dat hen wacht, in de meeste gevallen gaat het bij deze groep om een gat van 3 maanden.
Betrokkenen lossen dit doorgaans op door het bedrag bij elkaar te sparen. Nu is dat nog goed te doen, maar dat wordt bijna onmogelijk als binnenkort de groep aan de beurt is die 6 maanden of langer moet zien te overbruggen.
Een van de aanwezigen heeft, zo blijkt tijdens het aperitief, nog eens de dienstverlatersgids (uit het jaar 2000) van de Koninklijke Marine bekeken. "Er klopt werkelijk niets meer van wat daar staat", zo stelt hij verontwaardigd vast. Allerlei beloftes over waardevaste pensioenen, ziektekostenvergoedingen en gegarandeerd staatspensioen blijken loos te zijn. "Van de Koninklijke Marine hoor ik niets meer de laatste tijd. Terwijl ik officieel nog altijd in dienst ben".

Ook voor Fred Lardinois, die namens het ABP het één en ander komt vertellen over pensioenen, zijn er veel vragen.

Na afloop van de lezingen nemen velen de gelegenheid te baat om één van de inleiders persoonlijk aan te spreken.

Kortom: weer een geslaagde 64-jarigendag van de VBM.

Getagged onder 64jarigendag    Nazorg    nazorgmedewerkers    belastingservice    MSF   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden