• Belastingservice VBM

Lintjes voor VBM-leden 2019

vrijdag, 26 april 2019 12:41
Lintjes voor VBM-leden 2019

Op 26 april hebben enkele duizenden Nederlanders een Koninklijke Onderscheiding ontvangen omdat zij zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Onder hen in ieder geval vier VBM-leden. Bijgewerkt op 6 mei 2019 15:30 uur.

Adjudant-onderofficier der mariniers R.B. van Dijk uit Hoorn ontving uit handen van de minister van Defensie de onderscheiding behorend bij de stand van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden, vanwege zijn bijzondere prestaties binnen en voor het Korps Mariniers waar hij sinds 1983 lid van is. De heer Van Dijk is bijzonder verdienstelijk geweest voor wat de minister schertsend de ‘amfibioten’ op Texel noemde. Daarnaast is de heer Van Dijk ook vrijwilliger bij HSV Sport in Zwaag en adviseur van het 4 & 5 mei-comité op Texel.

Sergeant-majoor (R) M.D. Tempelaar (49) uit Burgh-Haamstede ontving de versierselen die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau (met de zwaarden). De heer Tempelaar is bestuurslid van de Scouting Westenschouwen en het genootschap 14 amigo’s, actief bij de Stichting Zomerkampen en daarnaast pelotonscommandant bij het Korps Nationale Reserve.

Adjudant onderofficier (ma) b.d. Herman Vriesema (69) uit Ter Apel ontving de versierselen die behoren bij de benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Herman Vriesema is sinds 2000 lid van het belastingserviceteam van de VBM. De heer Vriesema was penningmeester van de Contactgroep Postactieven van de Geleide Wapens De Peel, zette zich als vrijwilliger in voor de Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront, is nog altijd penningmeester bij Tennisclub Sellingen en penningmeester bij de Verenigde Stichtingen Gambia.

LTZVK2 b.d. Marinus Vuijk (78) uit Kloetinge werd door de burgemeester van Goes, Margo Mulder, onderscheiden met de versierselen van ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Vuijk is onder meer sinds 1967 medeoprichter, tambour-maître, trompettist, instructeur, choreograaf, adviseur en jurylid van vele muziekgezelschappen. Sinds 2005 bestuurslid en voorzitter van Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge. Ook is hij actief in het Dorpenplatform Goes. Hij begon zijn militaire loopbaan als lid van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.

Het Algemeen Bestuur feliciteert de gedecoreerden met hun onderscheiding!
Bent u lid van de VBM en hebt u een onderscheiding ontvangen en hebben wij dit (nog) niet gemeld? Vriendelijk verzoek om dit te laten weten aan de secretaris-penningmeester!

 

Getagged onder onderscheiding    lintje   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden