Print deze pagina

Personeel KPU praat mee over samenwerking met politie

donderdag, 24 april 2014 17:11
Personeel KPU praat mee over samenwerking met politie

Defensie praat graag over u, maar niet met u. Dat blijkt ook weer als het gaat om de samenwerking met de Nationale Politie bij het kledingbedrijf. Op 19 maart belooft de Defensie Materieel Organisatie (DMO) dat ook de medezeggenschap van het KPU-bedrijf (Kleding en Persoonlijke Uitrusting) gaat meepraten over het beleidsvoornemen dat die samenwerking gaat regelen.

Tekst: Jef Stassen
Intussen is er ook een verklaring opgesteld, waarin Politie en Defensie stellen dat er 'in beginsel' geen functies zullen verdwijnen bij het KPU-bedrijf.
Maar de gewenste bezuiniging (2,5 miljoen euro) moet wel doorgaan.
De VBM eist begin 2014 dat de samenwerking en gedeeltelijke integratie van het kledingbedrijf Defensie en van de Politie een permanent agendapunt wordt in het overleg met de leidinggevenden van de DMO.
Aanleiding daarvoor is de melding dat die samenwerking/integratie het KPU-bedrijf 30 arbeidsplaatsen gaat kosten, terwijl het politiepersoneel ontslagbescherming heeft.
In een brief aan de bonden verklaart DMO dat behoud van werk bij de beoogde samenwerking/intregratie voorop staat. Wel zal via natuurlijke uitstroom een evenwicht moeten komen tussen het aandeel functies van de kant van de politie en van de kant van Defensie.
Defensie en politie zullen die tekst uitwerken in een beleidsvoornemen.
Over de tekst van de brief is al gesproken met de CMC Defensie en de COR Politie. Maar nog niet met de medezeggenschapscommissie (MC) KPU.
De VBM concludeert in het overleg op 19 maart dat er wellicht dus minder KPU-medewerkers ontslag boven het hoofd hangt. De onzekerheid blijft, want DMO moet wel 2,5 miljoen euro bezuinigen.
De VBM verbaast zich er over dat er blijkbaar wel overleg is met de centrale overlegcommissies (CMC en COR), maar niet met de medezeggenschap KPU. Dat begrijpen we niet. Het passeren van de lokale medezeggenschap is in strijd met alle afspraken hierover.
DMO erkent in een reactie hierop dat er overleg komt met de MC KPU. DMO belooft ook dat het met de MC KPU zal overleggen over het beleidsvoornemen.

Getagged onder KPU    DMC    CMC    medezeggenschap   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord