• Belastingservice VBM

Medezeggenschap en politiek primaat

vrijdag, 04 september 2015 12:19
Medezeggenschap en politiek primaat

(Update: aanmeldtermijn verlengd) Op 11 november a.s. organiseert de VBM de Medezeggenschapsdag 2015. Thema: de evaluatie van het BMD 2008. Discussie: hoe gaan we om met het primaat van de politiek? Meldt u aan voor deze dag in de Wittenberg (KEK-gebouw) in Stroe.

Bestuurders doen nogal eens (al dan niet terecht) een beroep op het ‘politiek primaat’ waardoor de medezeggenschap buiten spel wordt gezet. De dag begint aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook de medezeggenschap Defensie heeft te maken gehad met het primaat van de politiek of het oneigenlijk beroep daarop. Vervolgens zal prof. mr. L.C.J. Sprengers (themadeskundige) nader uitleggen wat het politiek primaat is en aan de hand van praktijkvoorbeelden kunnen we dan nader bezien hoe om te gaan met het politiek primaat.
In de middag zullen wij aandacht besteden aan de stand van zaken evaluatie van het Besluit Medezeggenschap Defensie. Mede op basis van uitkomsten van de medezeggenschapsdag 2014 en op basis van uitkomsten van evaluatiebijeenkomsten georganiseerd door Defensie zal het Besluit Medezeggenschap Defensie aangepast worden. Op deze dag presenteren wij de laatste stand van zaken. De dag wordt afgesloten door een nog nader te benaderen gastspreker.

Al met al een interessant programma en wij roepen u hierbij dan ook graag op om aan deze dag deel te nemen. In verband met logistieke zaken verzoeken wij u eventuele deelname voor 28 oktober kenbaar te maken. U kunt zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Getagged onder medezeggenschap    medezeggenschapsdag    BMD    BMD 2008   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

MClid-aanmelden

Advies-nodig

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden