• Belastingservice VBM

Grensverleggende IT zonder medezeggenschap?

woensdag, 01 juni 2016 13:54
Grensverleggende IT zonder medezeggenschap?

Defensie is sinds eind 2014 bezig om zijn informatietechnologie (IT) te vernieuwen. In 2014 bleek die technologie een paar keer absoluut niet te voldoen. Op 18 mei jl. heeft de Defensie Materieel Organisatie DMO, op verzoek van de bonden, een presentatie gegeven over de stand van zaken.

DMO heeft gekozen voor de sourcing-variant “samenwerken met de markt”. In tegenstelling tot eerdere plannen zal personeel door deze sourcing-variant niet meer gedwongen worden om over te stappen naar de marktsector. Wel zal de modernisering leiden tot een wijziging in de samenstelling en omvang van het personeelsbestand.
Volgens DMO zal Defensie de komende overgangsperiode het personeel zorgvuldig begeleiden. Het zal de bonden en de medezeggenschap bij alle stappen betrekken.
De VBM heeft DMO verzocht de tijdsplanning goed bij te houden en de bonden op tijd te informeren. En, zo wil de VBM weten, heeft de medezeggenschap groen licht gegeven? Ja, antwoordt DMO, de Centrale Medezeggenschapscommissie (CMC) heeft in 2015 een positief advies gegeven.
De VBM heeft na de overlegvergadering op 18 mei, dit advies opgevraagd. Wat blijkt? De CMC heeft op hoofdlijnen advies gegeven en vervolgens heeft de SG besloten om een aantal adviezen naast zich neer te leggen. Daaronder het advies om bij de desbetreffende stappen de medezeggenschap van de organisaties die het echt aangaat, erbij te betrekken.
Voor de VBM is dit onacceptabel. In een eerstvolgend overleg zal de VBM hier dan ook inhoudelijk op terugkomen. Het lijkt erop dat Defensie niet heeft geleerd van ervaringen opgedaan bij het sourcingtraject (uitbesteding) catering Defensie.
Wordt vervolgd ...

Getagged onder DMO    sourcing    IV   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

MClid-aanmelden

Advies-nodig

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden