Kromhoutkazerne uit zijn jasje gegroeid

donderdag, 12 maart 2020 10:48
Kromhoutkazerne uit zijn jasje gegroeid

Problemen met achterstallig onderhoud aan gebouwen en terreinen van Defensie zijn algemeen bekend. Daarvan heb je als Defensiemedewerker op de uit 2010 stammende Kromhoutkazerne geen last, zou je denken. 

Toch dient zich ook op deze kazerne een probleem aan. Al langere tijd ontvangen wij verontrustende informatie van onze leden dat de Kromhoutkazerne uit zijn jasje is gegroeid. De laatste tijd nemen deze signalen nog meer toe. Op piekdagen (de dinsdag en in mindere mate de maandag en donderdag) is er amper nog een werkplek te vinden, laten zij weten. Laat staan een parkeerplaats.

Dit laatste is op zich niet nieuw. Het probleem wordt echter steeds schrijnender, doordat de gemeente Utrecht het aantal parkeerplaatsen in de omgeving almaar terugbrengt en in plaats daarvan steeds meer betaald parkeren invoert.

Kantoortuinen
Medewerkers melden dat ze vaak met moeite een werkplek kunnen vinden. Helemaal moeilijk is het om een van de stiltewerkplekken te vinden; die worden vaak als eerste ingenomen. Dan resten alleen de lawaaiige werkplekken in de zogenaamde kantoortuinen.

Ook de druk op het restaurant en de vergaderruimtes is groot. Op korte termijn een vergadering plannen is vrijwel onmogelijk, zo ervaren leden. De enige optie die dan nog openstaat, is uitwijken naar omliggende kazernes.

LMC
Hoe ernstig is dit probleem? Waarschijnlijk minder ernstig dan de problemen met het vastgoed op andere kazernes. Maar het is typerend voor de keuzes die Defensie maakt. Hoe kan dit zo uit de hand lopen op een locatie waar een groot deel van Defensie werkt, dat ervoor moeten zorgen dat de rest van Defensie voorzien is van personeel, materieel, IT en andere diensten?

Vooralsnog is er geen visie van de top van Defensie op een oplossing.
De VBM is bereid om de Locatie Medezeggenschapscommissie (LMC) hierin te ondersteunen.

Getagged onder KHK    kantoortuin   

1 Reactie

 • Reactielink Edward dinsdag, 17 maart 2020 17:20 Geplaatst door Edward

  Beste lezer,

  Elders binnen Defensie zijn de problemen zeker ook groot. Zelf werk ik nu 8 jaar op de Kromhout. En ja, niet binnen voor 07:00 op een dinsdag betekent geen parkeerplaats op de kazerne en dat geldt ook voor de werkplek.

  De kantoortuinen zijn misschien wel het grootste probleem. Het maakt mensen ziek. Een paar jaar geleden vertelde een arts op de KHK mij dat het ziek thuis percentage van het personeel op de KHK hoger ligt dan het landelijk gemiddelde binnen Defensie. Natuurlijk kun je dan zeggen dat de samenstelling afwijkt van het gemiddelde binnen Defensie. Het zijn staven waar de gemiddelde leeftijd hoger ligt dan bij andere onderdelen binnen Defensie.

  Al jaren worden er internationaal en nationaal wetenschappelijke rapporten gepubliceerd die aangeven dat kantoortuinen slecht zijn voor de gezondheid. De Monitor (KRO/NCRV) heeft hierover een goede reportage over gemaakt. https://www.npostart.nl/de-monitor/24-02-2020/KN_1712023

  Dus ook de kantoortuin dient heel duidelijk ter discussie te worden gesteld.

  Met vriendelijke groet,
  Edward van Dipten

  Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Verkiezingen Medezeggenschap

 

VBM en BBTV Personeelsvoordeelwinkel

a4 nl voordelig fietsend het voorjaar in

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

MClid-aanmelden

Advies-nodig

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden