• image
  • Download de VBM-app

Bonden keuren evaluatie reorganisatie CZSK 2013 af

woensdag, 23 april 2014 15:37
Bonden keuren evaluatie reorganisatie CZSK 2013 af

De marine laat de evaluatie van de reorganisatie van 2013 over aan werkgroepen en DMC (Defensieonderdeel Medezeggenschaps Commissie). Daar maken de bonden tijdens een overleg op 3 april 2014 bezwaar tegen.


Volgens de bestaande afspraken moet Defensie een reorganisatie evalueren. Dat moet uiterlijk 1 jaar na de uitvoering. De VBM is van mening dat de onderdelen zelf moeten evalueren en niet de DMC. Liever decentraal dan centraal! Zo kan een eenheid tot in de haarvaten evalueren, vervolgens rapporteren en daarna eventueel opnieuw reorganiseren. Volgens de marine doen de onderdelen dit ook, alleen rapporteren de werkgroepen de evaluatie via de DMC.
Alles goed en wel, aldus de VBM, maar hoe zit het dan met het feit dat er op dit moment als gevolg van de evaluatie zo'n 250 functies zijn aangemeld voor bijstelling en actualisatie? Terwijl er maar ruimte is voor aanpassing van 40 functies?
Nou, zegt de marine in een reactie, daarover gaan we nog in discussie. Wellicht gaan we taken en/of middelen nog aanpassen.
Maar volgens de VBM is het niet de DMC die hierover moet besluiten of adviseren. Dat zijn toch echt de hoofden van dienst en hun medezeggenschapscommissies.
In een vervolggesprek laat de voorzitter DMC de VBM weten dat onderdelen nader kunnen overleggen over de evaluatiepunten die ze ingebracht hebben. Als ze het niet eens zijn met de aan hen toebedeelde formatieruimte en het nadere overleg hierover leidt niet tot een gewenste uitkomst, dan kan de DMC namens dat onderdeel een geschil aangaan.
Onlangs heeft de marine overigens laten weten dat men bij nieuwe reorganisatietrajecten de evaluatie wel aan de medezeggenschapscommissies van de onderdeel zal overlaten.

Getagged onder DMC    CZSK    medezeggenschap   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

MClid-aanmelden

Advies-nodig

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden